måndag 18 april 2011

Julie & Julia


Med den gosiga katten Tula på magen såg jag på mysfilmen: Julie & Julia för första gången ikväll.Jag tänker inte tala så mycket om filmen (som jag förövrigt gillade, den var söt och som sagt mysig). Men dock så väckte den lite tankar, särskilt om mitt bloggande.  


Om jag skulle utmana mig själv? Och skriva om det i bloggen? Jag är visserligen med i livskicks 60x60 utmaning (som det går ganska bra med förutom då jag har 24 timmars arbetspass...) men utöver det känner jag att jag måste utmana mig själv att laga mat nu då jag är själv. För annars blir det lätt som idag då jag åt till middag: te och hårdbrödsmörgåsar. För att jag blir för hungrig och tycker att det är tråkigt att laga mat åt mig själv!
Men jag har en ny GI-kokbok som jag köpte på bokrean... Om jag från och med  efter den 26/4 2011 (så jag är helt klar med flytten och hittar igen lådan där boken gömmer sig i) skulle laga mat från den kokboken. Testa varje recept, även de som jag skulle ha hoppat över vanligtvis. Jag ska fundera på det lite mer på matutmaningen: deadlines, villkor och belöning så jag återkommer!


Tonight I saw Julie & Julia for the first time. And was not so surprisingly struck by the thought: I need to challenge myself in my cooking! I am, as I have written earlier, singel. And I hate to cook dinner just for myself! But I have a brand new cookbook (GI food) if I would make all the recipes form that book! (And blog about it to). That would be a good compliment to the challenge I am already in on facebook; 60x60. That is a challenge were you bind yourself to exercise 60 minutes everyday for 60 days. 
First I need to think about all the details about my foodchallenge. But I will come back on that... next week! So stay tuned!  

2 kommentarer:

  1. Det där är nåt som jag också måste bli bättre på; mat. Överhuvudtaget. Och JA, det är fullständigt SUPERTRÅKIGT att laga mat åt sig själv! Då kanske det bästa är att göra storkok nån gång under helgen och sen frysa in eller nåt..

    SvaraRadera
  2. Visst är mat svårt! Det lät riktigt smart med storkok! För då har man alltid snabbrester till akutmiddagar.

    SvaraRadera