fredag 21 september 2012

Vad jag hellre gör.

Efter ha kommit hem från jobbet där vi har diskuterat om vi ska köpa in femtio nyanser av honom eller inte känner jag att jag vill tala om denna bok som ofattligt har blivit en jättesuccé.

Jag märkte i våras då jag var på tumblr och letade efter fina bilder på böcker, som jag ofta gör, att en bok med en ful slips på framsidan cirkulerade hej vilt. Jaha, tänkte jag och kollade upp vad den handlade om. Okej.... totalt ointressant. Gäsp, gamla vanliga svaga unga våpet som ska bli upplärd av den "erfarne och farliga" mannen. Hade boken handlat om att det var en kvinna som ska lära upp en man i konsten att tillfredsställa en kvinna, då hade jag höjt på ögonbrynet och känt mig tvingad att läsa den, även om den skulle visa sig att vara skräp.

Jag läste denna recension av Fifty Shades of Grey och kände om jag läste boken skulle jag reagera på samma sätt. Eller så skulle jag göra som sist jag läste en bok som handlade nästan om exakt samma sak: Jag använde boken som underlag då jag hamrade ihop Ikea möbler, slog så hårt att det nästan blev hål i boken, sedan slet jag ut sidorna och brände eländet. För kom igen! Det är varken nyskapande, intressant eller ens sexigt. Jag har läst om samma våp som Anastasia Steel (kom igen till och med namnen i boken är skrattretande!) som kärar ned sig i sin idiot till rika snubben som är så "farlig" hundra gånger! Att dom har ett BDSM-förhållande gör inte saken mer intressant särskilt inte då de verkar ha lika mycket personlighet som en isbit! Vill folk ha/läsa om BDSM så var så god! Bara de är nöjda. Men jag känner att denna bok är för mig totalt ointressant.

Efter ha bläddrat i boken idag på jobbet känner jag detta: istället för att läsa Femtio nyanser av honom gör jag hellre något av detta:

1. Lyssnar på Sean Banans skiva.
2. Börjar samla på mina egna nagelklipp som jag kan göra en staty av.
3. Ser Sean Banan filmen.
4. Kramar Mitt Romney.
Troligtvis väljer jag 2:an då den ger minst men för livet. 

Vanligtvis anser jag att jag inte kan mobba något om jag inte har läst/sett något men jag känner verkligen att jag har så mycket annat att läsa, saker som faktiskt är intressanta.

I stället för Fifthy Shades of Grey: läs hellre Dark Lover som jag recenserade sist eller gå till fanfiction.net välj favorit fandom och par och välj M, eller adultfanfiction (där finner du all den BDSM du kan tänka dig och annat som får mig att vilja skrubba ögonen med såpa) och börja läs. Det är i alla fall gratis och kan i vissa fall vara bättre skrivet.

Ge gärna förslag på bra böcker (med eller utan sexscener). Ni kan lämna ert förslag i en anonym kommentar (välj kommentera som: anonymt) om ni tycker det är pinsamt eller i ett PM om ni känner mig via andra sidor. Så kan jag göra en samlingslista senare i bloggen.

Things I rather do than read Fifty Shades of Grey

Save my own nail clippings and build a statue, poke a Grizzly bear in the butt with a stick or be a crash test dummy.

I am not impressed by this story. I have seen this book written a hundred times before, just a bit less sex. So... BORING! For once I would like to see that it is the other way around: a woman is teaching a man how to pleasure a woman, THAT I would read.

Please leave a comment if you have suggestions on good stories, that you recommend rather than this overrated piece of garbage. I will make a list of all your suggestions and post it later on my blog.   

4 kommentarer:

 1. Mycket rolig recension att läsa!

  Min favorit i kärleksgenren är "Ficktjuven" av Sarah Waters. Hon har också skrivit "Kyssa sammet", men där tyckte jag det blev lite mycket sex och lite lite känsla, så den läste jag inte klart.

  Ficktjuven på goodreads: http://www.goodreads.com/book/show/45162.Fingersmith

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, roligt att du uppskattade min bitterhet.

   Åh spännande bok! Den ska jag skriva upp på: att läsa listan :) Tack för att du svarade.

   Radera
 2. Min senaste lästa favoritbok, när det kommer till sexscener är Belle, skriven av Lesley Pearse. Med tanke på vad boken faktiskt handlar om, vilket är prostitition, blev jag glatt överraskad! Så nu är jag på jakt efter fler böcker av denna författare och hoppas på samma tur i hennes andra böcker xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lesley Pearse har skrivit många romaner med ett kvinnonamn på framsidan så du kommer finna den troligast på närmsta bibliotek eller bokhandel :) Tack så mycket för tipset, historiskt romantiska historier är alltid trevliga att läsa.

   Radera