lördag 20 augusti 2011

Det stora målarprojektet

Som jag skrev i förra veckans inlägg så har jag börjat med det stora projektet med att måla om en bunt möbler. Nu börjar en del bli färdiga, andra som min kökssoffa ska jag bara dekorera, medans mina kökstolar och bord är det mer jobb kvar på.  Men jag ska bjuda på en förhands titt på en del av mina projekt.

 Min kökssoffa som jag fick gratis en dag i vintras. Tidigare tråkig furu och är nu en trevlig ljusgrå färg. Jag ska bara måla ett allmoge mönster i en ny tappning och klä om dynan sedan är den färdig.

 Trappstolen från 50-talet funnen på loppis som var en hemsk brunfärg, väldigt skabbig: nu antikguld ben, ljusgrå och... ja ni ska få se bättre bilder snart.
 Nyckelskåp, loppisfynd. Även den ljusgrå ska få en trevlig bild snart. Så bild kommer då den hänger på sin plats i mitt hem.
Pigtittare loppis fynd. Tidigare tråkig furu nu även den ljusgrå och... ja ni ska få se snart.
'
 
Lisas bord: loppisfynd 40kr, ful skiva, brunbetsad. Hon slipade, spacklade och målade bordet medan jag dekorerade det. Så här gjorde jag. 
Välj motiv och överför det till ett smörpapper/bakplåtspapper. På baksidan gnuggar man med en blyertspenna så hela baksidan av motiviet är svart. Sedan placerar man smörpapperet där man vill ha det och med en blyertspenna ritar man efter mönstret så man överför det dit man vill. Sedan målar man med de färger man vill och då det är klart och har torkat lägger man minst ett lager skyddande lack.

 Färdigt!
 Blev riktigt snyggt med guldkanten också.

Närbild på motivet: bruna rosor och guldblad.

This week I have spent outside in my fathers garage. In there I have painted furniture and stuff. Some are done and some are half done. And for my little sister I have decorated her table with a painted brown rose and gold edge. 
More pictures of my stuff will come when they are on their rightful place in my aparment.

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar kökssoffa du kommer att ha!
    Visst är det fint att man kan få ganska hemska saker att bli helt fantastiska med bara lite färg? Gillade rosen du målat på bordet också ;)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Det är det bästa med fynd som ser inte ut mycket för världen, men med lite färg och fantasi så kan man få helt underbara saker :)
    Tack! Jag är väldigt nöjd att jag övertalade Lisa att jag fick leka med hennes bord :)

    SvaraRadera