onsdag 9 april 2014

C som i Citrus

Citron är nog en av mina favoritsmaker och dofter. Sedan kan man göra så mycket med Citrusfrukter förutom att njuta av den goda smaken.

Citron är ett fantastiskt städmedel. Om jag ska städa i ett badrum använder jag gärna: Citron, varmvatten, ättika, diskmedel/såpa och ev. ett par sockerbitar för att lösa upp extra tuffa kalkrester. Gnugga en halv citron med en sockerbit i mot kalket i t.ex. badkaret.  

Citrusfruktskal tillsammans med ättika kan ni göra denna fantastiska städprodukt. Som jag verkligen rekommenderar till bland annat kök och badrum. Tar även bort dåliga lukter.

Men jag tänkte tipsa om en ny sak som vår familj har börjat ta på morgonen. Frukostshots. Ska ha viss smärtlindrande egenskaper och stärker immunförsvaret. Dock måste jag varna att den är ruggigt stark. Bränner nästan hela vägen ned till magen. Ha gärna ett glas vatten att dricka efter shoten. Receptet kommer ifrån en av mina favorittidningar Kloka Hem.

Frukostshots.

ca 200g riven ingefära (behöver inte skalas)
1 liter vatten
en halv dl honung
Saften av två citroner

Riv ingefäran och lägg i en katrull med vattnet. Låt koka i 20minuter.
Ta av från plattan, sila bort ingefäran och låt svalna till rumstemperatur.
Rör i honungen, tills den löses upp. Pressa citronerna och häll ned i ingefärsvätskan. Häll upp i en glasflaska med lock. Drick ca ett litet snapsglas om dagen. Frukostshotsen håller ca en månad i kylskåpet.

3 kommentarer:

 1. Det där receptet lät ju spännande, får kanske prova det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bara tagit det i ett par dagar. Så jag kan inte svära på hur väl det funkar. Men jag har inte behövt ta lika mycket smärtmedicin de senaste dagarna. Kan vara tillfällighet. Eller så funkar det. Jag kan återkomma senare.

   Radera
  2. Just ja! Jag kom på att jag hade missat ett steg i receptet. Ingefäran ska silas bort. Se blogginlägget för uppdaterat recept.

   Radera