tisdag 8 april 2014

B som i Blogga

Jag var inte en av de tidigaste som började blogga. Jag var inte ens någon av de tidigaste som började läsa bloggar. Någon gång kring 2009-2010 tipsade min yngsta lillasyster om att jag skulle titta in alla modebloggar med vintagetema och Mori-girl-bloggar, då jag satt och försökte hitta min egna klädstil. På så sätt började jag läsa en del bloggar. Väldigt många som jag än idag följer.

Mitt egna försök med min första kreativatantenblogg på blogg.se kom några månader senare. Men jag gillade inte formatet på den sidan och jag fick aldrig till utseendet för bloggen som jag ville. Så jag blev aldrig inspirerad att skriva något på den bloggen. Så jag gav upp den bloggen efter något år och flyttade hit.

Denna blogg startade jag för mitt eget nöjes skull. Men under den perioden hade jag märkt den lavinartade ökningen av folk som rent utsagt mobbar sig själv. De alla människor som behöver lära sig att älska sig själv precis som de är. Jag har varit i deras situation, då jag var tonåring. Men jag bestämde mig då jag var 13-14år att jag vägrade leva resten av mitt liv att känna och nedvärdera mig själv på det sättet. Det tog tid och lite arbete. Men nu har hag en fantastisk självkänsla, självförtroende och jag älskar verkligen mig själv. Det var därför bland de första inläggen jag skrev var Självförtroende för alla: kursen. Nu flera år senare känner jag att jag skulle ha döpt kursen till Älska dig själv. Eftersom jag anser att självförtroende är inte lika viktigt som förmågan att älska sig själv. Sedan kursen handlar om självacceptants och att älska sig själv. Men det är väl det som är så härligt att man kan lära sig av sina tidigare idéer. En dag kommer jag fylla på fler inlägg på den kursen. Jag måste bara komma fram till vad det är för bondförnuft jag behöver förmedla härnäst.

Jag skulle aldrig kunna bli en person som bara bloggar om en sak, något som ni har märkt av min spridda blandning till blogginlägg. Alla människor som kan hålla sig till en sak är jag ytterst imponerade av. Men skulle jag ens försöka med det då skulle jag bara skriva i den bloggen en gång per år. Hur roligt skulle det vara på en skala?

Jag kommer nog aldrig kunna leva på mitt bloggande. Jag vet inte ens om jag skulle vilja det... Tror att det skulle ta bort det roliga med bloggen. Men jag blir alltid glatt överraskad för varje kommentar och titt som bloggen får. Så alla som läser: jag vill bara säga tack för att ni offrar er tid för att läsa min blogg.

Tack.

Mina topp 3 bloggfavoriter:

Karins Konstgrepp: Karin, tack för att du är så härlig, kreativ och rolig.
My Milk Toof: De små tanddockorna Ickle och Lardees spännande äventyr. Är som en underbar lång bilderbok på nätet.
Jonna Jinton: Jag är kär i hennes bilder och fotografiska förmåga.

Jag tar gärna emot tips på era bloggfavoriter. Eller om ni vill att jag ska kolla in er egna blogg. 
2 kommentarer:

  1. Älskar också de tre bloggarna du nämner :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vi har lika bra smak hör jag :D

      Radera