tisdag 28 augusti 2012

Bokrecension: I Nöd och Lust

Jag läste de tre första böckerna i Nora Roberts tetralogi (fyra i följd) I Nöd och Lust under min semester.
Den som inte vågar stå för sin smöriga romantiska ådra får skämmas.

 

Böckerna handlar om de fyra barndoms vännerna som har tillsammans byggt upp en framgångsrik bröllopsagentur. Där de fyra kvinnorna har alla varsin roll: Mac: fotograf, Emma: florist, Laurel: konditor och Parker är agenturens vd (passande eller hur? Att de råkade bara vara specialister på saker som passar bra till bröllop). Varje bok handlar om en av de fyra vännerna och som alla romantik böcker är det: "Flicka möter pojke - tycke uppstår". 
Varje man är så pass olika så alla (läsare) ska finna sin favorit. 

(titta på omslagen och se om du kan gissa vem boken handlar om).


Böckerna är extremt amerikanska med förlovning/äktenskap inom ett år och storslagna bröllop (med skrämmande räkningar som aldrig nämns i böckerna). Jag har fått tänka bort det amerikanska idealet och de underhållande skrivfelen som korrekturläsaren missade. Min favorit:

"..., åt och drack vin i skenet av levande musik. med musik i  bakgrunden." 

Serien är lagom underhållande, romantisk, och viktigast av allt: innehåller hederligt "tantsnusk" (med allt från förvirrande naturmetaforer/ natur beskrivningar till lite mer pang på rödbetan.).

Nu väntar jag bara på fjärde boken där Parker ska få sin... jag vet sedan bok två vem hennes bok kommer handla om. Men jag tänker inget säga, det får den som är intresserad läsa själv.

Gillar man romantiska böcker eller Nora Roberts så är detta böcker för dig. Annars, låt bli.

During my holiday I read Nora Roberts: Vision in White, Bed of Roses and Savor the Moment from The Bride Quartet. Nice relaxing  romantic fluff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar