tisdag 28 augusti 2012

Bokrecension: Harpers handelsträdgård

Nu fortsätter jag med Nora Roberts trilogin: Harpers Handelsträdgård.


Låt mig citera baksidan av första boken Blå Dahlia:
"... Nora Roberts nya trilogi om tre kvinnor som möts vid ett vägskäl i livet, de behöver nya sätt att leva. En charmig roman fylld av magi och romantik".
Harpers Handelsträdgård har mer smärta än I nöd och lust. Två av kvinnorna är änkor och alla är ensamstående mammor. 
Visst det är "flicka/kvinna möter pojke/man - tycke uppstår" historia men samtidigt i bakgrunden cirkulerar ett kvinnligt spöke vars historia/öde man ska lista ut. Spöket är det som gjorde mig mest förvånad över serien. Först är det ett lagom mysigt spöke som sjunger vaggvisor för barnen i huset för att sedan visa hur galet och obehagligt det verkligen är. Jag är inte lättskrämd eller äckelmagad men vissa scener i tredje boken: Röd Lilja fyllde mig med starkt obehag.


Personligen uppskattar jag Nora Roberts romantiska böcker med vardagsmagi mest (Det kan ha att göra med min förälskelse i Sagan om Isfolket av Margit Sandemo). Därför gillade jag denna trilogi lite mer än I nöd och lust. Men som sagt är ni sådana som jag som ibland smygköper Harlequin böcker kan ni mycket möjligt gilla denna serie.

I have read In the garden trilogy by Nora Roberts. Good romance that by the end almost scared the crap out of me. Damn ghost.

3 kommentarer:

 1. Jag har nu börjat läsa dessa och är inne på andra boken. Jag har aldrig tidigare läst något av Nora Roberts och kommer nog inte göra det igen heller när jag är klar med serien för den kvinnan är ju bara så galet sexistisk! Var och varannan sida berättar om vad som är typiskt män eller kvinnor, och oftast är det riktigt otrevliga saker som att män delar på en och samma hjärna och därför är de så dumma. eller att kvinnor inte kan hantera möbelbyggen och sånt som "riktiga karlar" kan. Usch säger jag bara >< synd eftersom böckerna annars är välskrivna och spännande, men Noras syn på manligt och kvinnligt skiner verkligen igenom alltför väl för min smak..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Få se nu vad handlade boken om... Hahaha Nora Roberts är extremt sexistisk och amerikansk i sitt skrivande (http://kreativatanten.blogspot.se/2013/01/nora-roberts-calhoun-kvinnorna.html ) men jag har läst så mycket Harlequin historier (även skrivit ett mindre arbete om de böckerna) så jag är ofta ganska härdad (trots att jag stör mig). Dock är hennes böcker inte det värsta jag har läst, den boken var så illa att det förtjänar ett eget inlägg. Den får Nora att kännas som en feminist i jämförelse...

   Radera
  2. Usch då, jag skulle verkligen inte vilja träffa Nora i verkligheten xD jag tror jag skulle ha problem med att vara artig.

   Radera