lördag 15 oktober 2011

Steampunk

Jag - The Engineer

Jag är hemskt förtjust i Steampunk, något som man kan se om man tittar noga i mitt pysselrum (bilder på pysselrummet kommer vid ett senare blogginlägg). Om jag ska snabbt förklara Steampunk så säger jag: tänk på en världsomsegling under havet av Jules Verne, det är steampunk.

Wikipedia förklarar Steampunk/ångpunk som:
"... en typ av science fiction och estetik som grundar sig på ångmaskiner, luftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen, men före andra industriella revolutionen. Steampunk innehåller ofta anakronistisk eller futuristisk teknologi, så som 1800-talets människor kan ha föreställt sig den..."  

Googla gärna om ni vill veta mera (sök gärna på bilder för det finns många kreativa människor där ute)
Dessa bilder är ifrån Valborg i år då jag och mina systrar var ute på en tillställning med tema: Ånga och Eld (alltså i detta fall Steampunk). 

Jag och min storasyster har pysslat ihop: glasögonen, masken, böcker, spetsar, hattar och andra hårsaker, och hörlurarna m.m.


 

 The Lady


The Companion  
 

The Logistic Tech

Stilleben med några av min storasyster och mina saker som har den rätta steampunk känslan.

 Bilder på oss systrar
 

Vi tolkade temat lite annorlunda med våra brännsårVäl på tillställningen kom man fort fram till att vi var de mest kreativa steampunkarna på plats. Och i slutändan stod det mellan jag och storasyster (den andra rödhåriga) om vem som var bäst och jag vann med troligtvis mycket liten marginal. 


Pictures from last Walpurgis Night when my sisters and I went to a Steam punk party. I won best costume!

2 kommentarer:

  1. Fantastiska skapelser och fina bilder = en bra beskrivning av Ångpunk/Steampunk. Jag hoppas du inte har något emot att jag lägger en länk till det här inlägget på min blogg. Vi har en e-butik som säljer mönster till bland annat lajvkläder/historiska dräkter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Väldigt roligt att du hittade hit. Jag känner mig ärad att bli citerad så det har jag inget emot.

      Radera