lördag 8 mars 2014

Testade scannern

En gång i tiden ritade jag väldigt mycket. Nu blir det kanske en till två gånger per år om jag inte räknar skisser av olika slag. Jag hävdar inte att jag är överdrivet duktig på att rita, men jag gillar ändå min lätt naivistiska stil. Sedan är jag lite less på att folk skäms för sina teckningar oavsett om man ritar som ett proffs eller är en glad amatör. Teckning/måla ska vara roligt! 

Så då jag ändå testade min scanner så tänkte jag dela med mig några av mina gamla teckningar från min stora ritperiod (2007-2009) med kvinnotema så klart för att fira internationella kvinnodagen, som är ett par minuter till.

Tecknat/anime medly


Karaktärer till en av syrrornas noveller

Syrrorna och jag som de fyra elementen.
Som bevisar att min scanner inte tar upp färgpennor lika bra som pro-markers.


Den nyaste bilden jag har ritat. En uggla i kol.

Så kom igen folk! Dela med er av era teckningar. Sluta jämföra er med andra (särskilt de som är ofantligt duktiga). För om ni så gör sneda streckgubbar så har ni ritat något som är ert eget. Skicka länkar till mig om ni delar med er!

6 kommentarer:

 1. Jag gillar också din tecknarstil :D så söta figurer!

  Jag gick faktiskt estet med inriktning bild på gymnasiet..och jag ritar aldrig. Jag tappade helt lusten efter den utbildningen för att alla var så sjukt duktiga. :P Nog har jag försökt ett par gånger under åren men det är inte samma sak längre tyvärr, jag önskar det var det för det gav mig så mycket att sitta och rita förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket <3

   Jag förstår. Visserligen så finner man nya hobbies med åldern som byter ut de gamla. Men det jag saknar just nu för tiden är den barnsliga stoltheten då man gjorde något: teckningar, skrev ens namn, byggde en snögubbe. Jag önskar att fler anammade den känslan. Än känslan att inget man gör duger eftersom det inte är lika bra som X eller Y... Något som jag tycker verkar flyga runt lite väl mycket :(

   Det är farligt att läsa det man tycker är roligt. Jag gick ju litteraturvetenskap på universitetet. Efter C-kursen var jag tvungen att ha bok-uppehåll i ett par år för att få tillbaka läslusten.

   Radera
  2. Ja tyvärr påverkar det en mycket, jag har i princip lagt ner dockhobbyn av samma anledning som ritandet försvann. Jag jämför kläderna jag syr med andras för mycket så jag känner mig inte nöjd och glad längre. Jag har alltid haft det problemet att om jag inte är bäst så ger jag upp istället :P

   Usch då, jag kanske ska vara glad att jag inte pluggade till bibliotekarie :O om jag inte ville läsa längre vet jag inte vad jag skulle ta mig till, haha.

   Jag kan dock länka till mina senaste alster xD Det är alltså mer än ett helt år sen jag ritade senast tydligen. http://lesthi.blogspot.se/2013/01/roleplay-and-some-art.html

   Radera
  3. Då måste man undra varför du måste vara "bäst"? För det är ju lite kontraproduktivt om det är viktigt att vara duktig, men man ger upp innan man är på den nivån man vill vara ;)

   Det var litteraturvetenskapen som knäckte mig för att läsa bibliotekarie utbildningen. Men det var nog mest att jag blev skoltrött efter så många års studier.

   Yay! Men så fina. <3 Jag har en syster som har en liknande stil som din då hon ritar :) Jag ritar också mest rollspelskaraktärer. Hehe, mina anteckningar ser ibland mest ut som seriestrippar XD

   Radera
  4. Jadu, jag önskar att jag visste. jag tröttnar helt enkelt när jag inte gör så mycket framsteg som jag önskar. Jag tror att jag har väldigt väldigt dåligt tålamod.

   Tack :D
   Seriestrippar är nåt jag verkligen skulle vilja göra, ibland får man såna roliga ideér, men jag som har problem att rita klart ens en figur, hur skulle det då gå att rita samma figur flera gånger, haha.

   Radera
  5. :)

   Mina anteckningsserier är alltid med streckgubbar. Man hinner inte annat XD Jag försökte ju rita en seriekapitel en gång. Jag kom tre sidor(!) innan jag blev less XD Men det var roligt och utmanande så länge det varade.

   Radera