söndag 16 juni 2013

Syrensaft


Efter ha läst Gott att ge bort (en underbar bok förövrigt) blev jag sugen att testa att göra syrensaft.

Nu börjar väl blomningen vara över, men ni kan spara receptet till nästa år om ni vill göra en härligt rosa saft.

Ni behöver:
60 st bondsyrenklasar
skal och saft från 2 ekologiska citroner
8 tsk citronsyra
1,5 liter vatten
1,2 kg socker

Skölj blommorna i kallt vatten och lägg dem i en hink eller en stor kruka, häll över citronsyran. Gör sockerlag av vattnet och sockret, häll över blommorna. Riv citronen och pressa ur saften blanda ned i hinken. Lägg på lock och låt stå svalt i ca 5 dygn. Rör om då och då.

Sila och häll upp på flaskor. Förvara saften svalt och mörkt.

2 kommentarer:

  1. Jag röstar dock på rabarbersaft som den godaste saften :)Men syrensaft är gott också.

    SvaraRadera