torsdag 13 juni 2013

Bokres. Wicked: Witch & Curse

I helgen läste jag Wicked: Witch & Curse av Nancy Holder och Debbie Vigui. Som är en samlingsvolym av de två första böckerna i Wicked serien.


Efter Holly förlorar sina föräldrar och sin bästa vän i en båtolycka flyttar hon in hos sina kusiner. Ovetande om att hennes familj på sin fars sida är av en häxfamilj som har legat i fejd i hundratals år med en trollkarlsfamilj. Trollkarlarna minns dock allt och tänker inte vila innan hela Hollys familj är död.

Jag är faktiskt besviken. Då jag alltid har älskar allt som har med häxor att göra hade jag stor förhoppning på denna ungdomsserie. Handlingen är det inget fel (onda mördande trollkarlar) på men det är något med deras karaktärsbeskrivningar. Jag får ingen känsla för någon av karaktärerna. Eller den enda jag känner jag får grepp på är den onda trollkarlspappan, han vet jag vem han är och vad han vill. Alla andra är till och med ansiktslösa och platta. Jag bryr mig inte om någon. De har lagt grunden för att det skulle kunna vara roliga karaktärer och bikarkaktärer men de har inte gett dem liv. De är bara klippdockor. Sedan den stora kärlekshistorian... Suck! Holly och den äldsta sonen i trollkarlsfamiljen är de återfödda gifta paret, som var gifta för ca 600år sedan. Som älskade varandra och hatade varandra. Så så fort Holly och Jer ser varandra blir de galet kära. Eller blir deras kroppar kidnappade av deras gamla själar? För sammanlagt ser Holly och Jer varandra (talar med varandra) fyra gånger i boken och vi ska tro att det är evig kärlek? Nej, jag tror inte alls på deras "kärlek".
Än värre, inte ens bikaraktärernas relationer har något djup. Då har vi den bästa vännen som är kär i den ovetande kusinen och gayparet (som vi absolut inte får lära känna) men som sagt det finns ingen känsla för relationerna.

Jag läste första boken började på andra och slog sedan igen den. För allvarligt talat, alla i boken skulle lika gärna dö för jag bryr mig inte! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar