fredag 23 november 2012

Lucy Dillon x3

En bokserie som jag läste för flera månader sedan var: Lucy Dillons "hundar och människor" serie (Mitt namn för serien då den verkar vara namnlös). Alla delarna är självständiga men karaktärerna från de tidigare böckerna smyger omkring i bakgrunden så man uppskattar bi-karaktärerna mer om man läser dem i följd.Ensamma hjärtan och hemlösa hundar 
Rachels liv har kastats på ända då hon har förlorat sitt jobb, pojkvän och hem. Tur i oturen så ärver hon allt av sin excentriska moster. Så plötsligt har hon ett helt nytt liv på vischan med sin mosters hund och är ägare till ett hem för hemlösa hundar. Hon som knappt gillar dessa håriga bestar!

Ensamstående mamman Zoe är överhopad. Hon har fullt upp med sina pojkar och jobbet och plötsligt får hon en hundvalp kastad på sig av sin exmake som köper sina pojkars kärlek.

Natalie och Jonny är ett lyckligt par som önskar barn mer än allt annat, men de verkar vara bestämda att vara barnlösa. Hundar, hus och hjärtats längtan
31 åriga Julie är änka och vältrar sig i sin sorg. Huset och hon förfaller men hon orkar inte bry sig.
Hennes syster Lousie verkar ha det perfekta livet tillsammans med sin framgångsrike make och lilla son i deras perfekta hus. Lousie saknar dock något i sitt liv och försöker återgå till jobbet.
Mamma Diane lyckas tillslut övertala Julie att börja gå med Dianes hund och på så sätt börjar få in lite liv i sin sörjande dotters liv.Secret of Happy Ever After
Michell är den framgångsrika affärskvinnan som äger en trevlig liten inredningsbutik. Granne med hennes affär finns en urgammal sunkig bokhandel som hon lyckas övertala gubben att sälja. Han har dock ett villkor att i minst ett år till ska det fortsätta vara en bokhandel. Något som inte Michell är så glad för men hon godtar då hon har en god vän som är utan jobb.

Bibliotekarien Anna står utan jobb och blir överlycklig att få chansen att jobba i en bokhandel. Anna har en fin familj med sin lite äldre make och hans tre barn och en dalmatiner. Problemet är att Anna känner sig mer som familjens städerska än bonusförälder. Men snart fyller Anna år och hennes make hade lovat då de träffades att de skulle skaffa ett eget barn detta år. 

Trevliga små boktips från alla karaktärer från hela serien inleder kapitlen i denna bok.

Första boken är en feelgoodare, andra har mer smärta och den tredje har känsla men...

Ju mer serien framgick ju mer störde jag mig på alla dessa vuxna som är mindre mentalt utvecklade än tolvåringar! Ingen av dem kan kommunicera med någon annan. Många av deras problem skulle inte vara problem om de talade med varandra, men nej det ska smygas och allt ska hållas inne. Huvudkaraktärerna i sista boken ville jag slå i bakhuvudet för de var rent löjliga med sina "problem" och hur de hanterade dem.
Till Dillions försvar så kan hon verkligen beskriva känslor. Så trots jag sitter och är irriterad på karaktärerna har jag ont i magen av deras känslor och det är faktiskt en talang.

Dessa böcker tillhör den nya bokidealet med kvinnor som äger egna företag tillsammans. Kvinnor som jobbar ihop med det de gillar, växer tillsammans är sensmoralen.

Hundägarlivet känns trots beskrivningar av hundfadäser så är hundägarlivet väldigt rosenskimrande i serien. Jag må vara partisk men jag hoppas bara att inte folk skaffar hundar som de inte har tid med för de tror att en hund ska förändra deras liv till det bättre efter de har läst denna serie.

Serien är söt och gillar man känslor och hundar så är den läsvärd. Men den ligger inte på min topplista.

Det är mer att efter man har läst boken kan man kasta den över axeln och gå vidare till annat.

Lucy Dillions books are cute but the charaters are overgrown teens that need to learn how to communicate! The books are emotive and the dogs are cute. Its a can do read.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar