torsdag 10 januari 2013

Nora Roberts: Calhoun Kvinnorna

Då jag kände mig sugen på något lättläst gick jag till mammas bokhylla och valde en av hennes Nora Roberts serier: Calhoun Kvinnorna

Familjen Calhoun som består av fyra vuxna (singel) systrar och deras faster. De bor i deras släkts enorma hus/herrgård/slott som håller på att förfalla på grund av familjens ekonomiska problem. Utöver det så spökar det i deras hus av deras anmoder som dog under en tragisk natt.
Män, kärlek, mysterier och skurkar kommer in i systrarnas liv.

I syrenernas tid
Där blåklinten blommar
Längtans lilja
Efter nattens regn
En plats för kärlek

Böckerna är lättlästa, söta och något så när underhållande. Det är trevligt att åter igen lära känna ett spökes historia som kommer fram mer och mer igenom böckerna. Jag kan ta och förstå "harlequin mallen". Man kan inte vänta sig mer, men!

VARNING VISSA SPOILERS OCH MYCKET BITTERHET FÖRÖVER!

Efter första boken vill jag bara skrika: "FLY! You fools! ".
Jag är ledsen men även om männen i böckerna överlag verkar vara trevliga människor så är de grymt osäkra och läskigt svartsjuka. Utöver det så har de ingen kontroll över sig själv.
"Åh du är osäker? Men eftersom jag har ingen impulskontroll tänker jag kyssa dig och klämma på dig tills du ger med dig!"  
Ett nej är ett NEJ! För fan! 
Män borde bli förbannade att beskrivas som näst in till grottmän med sämre självkontroll än en hundJag borde inte ens börja tala om att: den felaktiga bilden att kvinnor är osäkra idioter som måste övertalas till sex eller ett förhållande upprepas till absurdum!  För Nora hävdar i böckerna att systrarna är starka (utseendemässigt ska de se ut som vackra keltiska amazoner) men ingen vet vad de vill, förutom mostern som hade den bästa kärlekshistorien i serien:

-Det är jag som bestämmer i köket! Säger fastern
-Nej, det är jag! Köksmästaren, som påminner mest om en sjöbuse
Hetsig kyss:
-Fan min herre du kysser bra, mitt rum finns en trappa upp, följ med så har vi trevligt!
Detta var trevligt. Det gör vi om fler gånger.
SLUT
Det var förövrigt en bihistoria.    

När jag ändå är igång så måste jag ifrågasätta att alla systrarna förlovar sig, gifter sig och skaffar barn inom ett år efter de träffar sin man. Men kom igen! Jag vet att jag som svensk inte kan förstå den amerikanska idealen men jag tänker ändå klaga!

Sedan så har alla missat sexualundervisningen ty ingen har hört talats om kondom eller p-piller. För har man sex med någon som du inte har bestämt dig för om du kan tänka dig ha ett barn ihop med ( eller för den delen STDs?) skyddar du dig väl? Eller?
Nej, här är det:  Every sperm i sacred


Läsräkning för mig 2013: 6 böcker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar