tisdag 29 november 2011

Choklad med polkagris

Fick tidningen "Äntligen Jul" från Leva &Bo, Expressen av mamma då hon hade råkat köpa två. I den fanns ett recept på Chokladbräck med polkagriskross som jag var tvungen att testa.


Smält valfri choklad ( block-,mjölk- eller 70% mörkchoklad) i vattenbad (200-400g beroende på hur mycket man vill göra). I receptet skulle man blanda i några droppar pepparmintolja, men jag hade inget så jag hoppade över det. Häll chokladen i en form med bakplåtspapper. Ju större form desto tunnare choklad. Ställ kallt.

Krossa/hacka polkagrisarna (50-200 gram)


Smält lika mycket vitchoklad som choklad (blanda ev lite pepparmintolja. I receptet där man använde 400g vit och 400g mörkchoklad hade man 10 droppar i båda chokladsatserna). Häll över den stelnade chokladen och strö den krossade polkagrisen över. Bryt i bitar och ned i en burk. Förvara bräcken gärna kallt.


Chocolate with peppermint candy
Melt Chocolate (if you want you can drop some peppermint oil in the chocolate). Pour in a baking dish with parchment paper (bigger baking dish = thinner chocolate). Put it somewhere cold.
Crush the peppermint candy.
Melt white chocolate (+ peppermint oil) pour over the chocolate. Sprinkle over the crushed candy.
Let i harden. Cut-off pices. Serv!

3 kommentarer: