fredag 24 april 2015

Inför Kamerautmaningen!Som en del av er vet redan har jag bestämt mig att starta en fotoutmaning. Den går ut på att varje vecka har man ett tema och man ska få ihop en bild till den.

Målet med min kamerautmaning är att man ska utmana sig själv. Ta bilder man inte brukar ta och på så sätt bli en bättre fotograf.  

Men det gör inget om man misslyckas med uppdrag. För man lär sig bäst av sina misstag. Det finns ingen tävling. En utmaning för alla, oavsett ens nivå.

Så medan jag filar ihop veckoutmaningarna (har ni tips på teman tar jag hemskt gärna i mot dem). Tänkte jag att vi ska nu testa kamera vi tänker använda. Det är viktigt att försöka förstå vilka inställningar den har.

Först och främst vad ska ni fota med?
Om någon bara har en mobilkamera att fota med så är man inte utestängd från kursen. Då får man se det att man vill utmana sitt instagram bildtagande. Så vad kan ni ställa in med er mobilkamera? Börja med att lek och testa!

Har ni en enkel point and shot digitalkamera. Vad finns det ni kan ändra på? Ni har samma uppdrag: börja testa!

Medan om ni har en hybrid eller systemkamera, känner ni att ni kan hantera den? Det är helt okej om ni inte gör det.
Läs gärna igenom Kameraväskans fotokurs. Försök hitta var ni ställer in de olika inställningarna.

Nu ligger vi alla på olika nivåer. Vissa är absoluta nybörjare medan andra kanske redan är proffs och känner att man kan sin kamera utan och innan. 

Titta gärna på dessa gratis videokurser på Moderskeppet (för att öppna videon tryck på höger musknapp och välj "öppna i ny flik"). Där finns en samling med lättare inställningar och tips som kan hjälpa er att komma igång med bättre bilder. Även om man har en enkel digitalkamera eller mobilkamera så är dessa korta videor bra att titta på.

Har man tid och ork kan man läsa igenom Sammanfattning (pdf).

Vad vill ni lära er? Vad vill/behöver ni veta innan vi börjar?

2 kommentarer:

  1. Jag vill gärna vara med på detta :D jag fick en systemkamera för ett år sen som jag har varit lite lat med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yay! Jag håller på än med listan. Men jag tänkte få ut den nu i veckan så vi kan starta nästa vecka. :)

      Radera